Основателят на китайския гигант за електронна търговия Alibaba (Алибаба) и милиардер Джак Ма

...
Основателят на китайския гигант за електронна търговия Alibaba (Алибаба) и милиардер Джак Ма
Коментари Харесай

Основателят на Алибаба е напуснал Китай и е в Япония

Основателят на китайския колос за електронна търговия Alibaba ( " Алибаба " ) и милиардер Джак Ма (състояние, съгласно Forbes, към 22 милиарда $, петият най-богат човек в Китай) напусна Китай преди шест месеца и живее в Япония, съобщава 

 

Вестникът написа, че Джак Ма е напуснал страната на фона на „ продължаващите репресии на Пекин против софтуерния бранш на страната и нейните най-влиятелни предприемачи “.
 
Източници на FT, представени от , твърдят, че Джак Ма живее в центъра на Токио и е посетил горещи извори и ски курорти в Япония със фамилията си, както и че е пътувал до Съединени американски щати и Израел.
 
Имало разнообразни данни с какво тъкмо се занимава милиардерът сега. Някои източници споделят, че той е свел обществените действия до най-малко и излиза с богати китайци в частни клубове в Токио. Други са разказали за опитите му да разшири бизнес ползите си оттатък електронната търговия, която вършат неговите компании. А трети настояват, че Ма се е захванал с колекционерство и рисува с акварели.
 
През октомври 2020 година Ма разкритикува политиките на китайските управляващи, които съгласно него възпират нововъведенията във финансовата промишленост. По-специално, показва FT, той приказва за " манталитета на заложната къща " на държавните банки в Китай и прикани новите играчи на пазара, които имат способността да дават заеми, да дават заеми на бедните.
 
Милиардерът Ма Юн (истинското име на Джак Ма) е роден през 1964 година Той основава Alibaba в края на 90-те години, която първоначално не генерира доходи, само че откакто получава големи вложения, стартира да се развива бързо. През 2008 година започва Tmall marketplace, а през 2010 година AliExpress. През 2014 година компанията влезе на Нюйоркската фондова борса, поставяйки рекордно IPO (25 милиарда долара). Джак Ма се отдръпна като началник на нейния ръб през 2019 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР